Wat is het VBPS-keurmerk?

Als u een extra garantie wilt dat het bedrijf waarbij u uw auto wilt stallen betrouwbaar is en goede service levert, dan kunt u letten op het VBPS-keurmerk. Wat dit precies inhoudt leest u hier.

Het VBPS-keurmerk
Het VBPS-keurmerk is opgesteld door de Vereniging van Bedrijven voor Parkeren bij Schiphol. Dit is een vereniging van acht bedrijven die parkeerplaats beschikbaar stellen voor mensen die reizen via Schiphol. Deze acht bedrijven leveren een goede prijs/kwaliteit verhouding en willen dit met het keurmerk duidelijk laten zien. De noodzaak hiervoor is volgens de samenwerkende organisaties op dit gebied ontstaan, doordat er de laatste jaren enorm veel bedrijven bij zijn gekomen die parkeergelegenheid aanbieden aan mensen die vertrekken en aankomen op Schiphol. Er zijn een aantal bedrijven die hun zaken niet helemaal goed op orde hebben, en waarmee mensen een slechte ervaring hebben. Dit kan in de hand werken dat mensen niet meer weten bij welke bedrijven ze wel een goede kwaliteit vinden tegen een lage prijs en dat mensen daarom minder gebruik gaan maken van dit soort parkeerdiensten. Om duidelijk te maken welke bedrijven zeker betrouwbaar zijn en een goede service en kwaliteit vooropstellen tegen een lage prijs, is het keurmerk in het leven geroepen.

De eisen waaraan met het keurmerk wordt voldaan
De leden van de vereniging die het keurmerk hebben opgesteld, hebben hier acht eisen aan verbonden, namelijk:
• Beveiligd parkeren
• 24 uur bereikbaar
• 24 uurs service
• 24 uurs bewaking
• Minimale wachttijden
• Shuttle Service
• Binnen 10min. Schiphol
• Top Prijs/Kwaliteit

Elk bedrijf dat beschikt over het VBPS-keurmerk voldoet aan al deze eisen

Bedrijven die niet beschikken over het VBPS-keurmerk
Natuurlijk zijn er ook bedrijven die niet beschikken over VBPS-keurmerk. Wilt dit zeggen dat deze bedrijven per definitie geen goede prijs/kwaliteit verhouding leveren, of dat ze niet betrouwbaar zijn? Nee, dat is zeker niet het geval. Er zijn voldoende bedrijven die niet beschikken over het keurmerk en niet lid zijn van de Vereniging van Bedrijven voor Parkeren bij Schiphol, maar die zeker wel een hele degelijke service bieden tegen een goed bedrag. Het is alleen zo dat u er bij de acht bedrijven die wel het keurmerk hebben 100% zeker van bent.