Waar kan ik mijn auto gratis parkeren

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om uw auto gratis te parkeren. Deze mogelijkheden worden hier besproken. U kunt dan zelf de overweging maken wat voor u de beste optie is.

Hotelovernachting met gratis parkeerplek
Ten eerste zijn er hotels die gratis parkeerservices aanbieden wanneer u hier een overnachting boekt. Vooral in de buurt van Schiphol zijn vele van dit soort hotels te vinden. Bedenk wel dat u uiteindelijk voor een overnachting ongeveer net zoveel kwijt bent als voor het parkeren van uw auto. Dit soort hotels zijn dan ook vooral aan te raden wanneer u ’s nachts of ’s ochtends vroeg met het vliegtuig vertrekt. U hoeft dan niet ’s nachts grote stukken te rijden, maar krijgt voldoende nachtrust in het hotel en wordt met een shuttleservice naar Schiphol vervoert. Zo kunt u rustig aan uw vakantie beginnen. Als het vliegtuig later op de dag vertrekt, is een hotel minder aan te bevelen. U dient dan namelijk ’s ochtends uit te checken en heeft veel tijd over voordat uw vlucht vertrekt. In dat geval is het beter om uw auto op of in de buurt van Schiphol te parkeren en op de juiste tijd op Schiphol te arriveren.

Gratis parkeren op een openbare parkeerplek
U kunt natuurlijk ook buiten Schiphol een gratis parkeerplek zoeken en van daaruit met het openbaar vervoer naar Schiphol reizen. Dit is echter niet aan te raden. Ten eerste is dit erg omslachtig. In de meeste plaatsen rondom Schiphol en Amsterdam is parkeren betaald en bent u waarschijnlijk uiteindelijk net zo duur of nog duurder uit als u uw auto hier lang laat staan. Plaatst u uw auto in een woonwijk waar u niet betaald hoeft te parkeren, dan is het vaak zoeken naar mogelijkheden om tot aan Schiphol te komen.

Creëer gemoedsrust en zorg dat uw auto veilig staat
Naast dat het vervoer naar Schiphol vanuit een woonwijk in een stad in de buurt vaak omslachtig is, staat uw auto hier niet veilig. Als u betaalt om uw auto te kunnen parkeren, wordt deze meestal bewaakt, of in elk geval op een afgesloten terrein geparkeerd. Hier kan niet iedereen zomaar bij, en de kans op schade en diefstal is dan ook vele malen kleiner dan op een openbare parkeerplaats. U gaat dus met een veel geruster gevoel weg als u weet dat uw auto op een afgesloten parkeerplek staat, in plaats van op een openbare plaats. Gemoedsrust is zeker ook wat waard. Het kan uw vakantie of andere reden voor vertrek flink bederven als u zich zorgen moet maken over uw eigendommen