Verborgen pareltjes van Amsterdam

Geplaatst op

Als je vertrekt vanaf Schiphol op vakantie of naar een zakenreis. Bedenk je dan dat je het ook leuk kan combineren met een dagje Amsterdam. Want onze hoofdstad biedt enorm veel mogelijkheden. Jaarlijks bezoeken meer dan 17 miljoen mensen deze stad om verschillende bezienswaardigheden te bezichtigen. Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende attracties, zoals Madame Tussaud, het Rijksmuseum met het beroemde schilderij de nachtwacht of het Van Gogh Museum bijna geheel toegewijd aan de wereld beroemde kunstenaar Vincent van Gogh. En toch zijn er ook plekjes die bijna niemand weet te vinden en ook zeker de moeite waard zijn. Hieronder een aantal tips:

3 unieke plekjes in Amsterdam

1. Bontanische Tuinen
Te beginnen met een prachtige en rustig gelegen botanische tuin aan de Plantagelaan. Deze tuin is van de Vrije Universiteit en is genaamd: De Hortus Bontanicus Amsterdam. Een plek waar bijzondere planten te bezichtigen zijn in een serene omgeving, maar in het hartje van Amsterdam. En het mooie is, je kunt de tuinen gratis bezichtigen op werkdagen. Ideaal om even uit de drukte te ontsnappen.
2. Dagelijkse gratis vlooienmarkt
Wil je nog vlug een uniek koopje op de kop tikken? Dat kan het beste op de dagelijkse vlooienmarkt van het Waterlooplein. Gelegen net buiten het centrum en tussen de grachten brengen kooplieden dagelijks verschillende waar aan de man. Denk aan kunst, antiek, speelgoed, maar ook grotere goederen zoals meubels, fietsen en gereedschap. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden.
3. Het Rembrandthuis
Ooit gehoord van de schilder Rembrandt van Rijn? Een Nederland die in de 16e eeuw leefde en net als van Gogh de meest mooie en meesterlijke werken heeft afgeleverd. De allermooiste vind je in het Rijksmuseum, maar als je eens wilt weten hoe hij leefde, dan is een bezoekje aan het Rembrandthuis zeker een must. In dit pand wordt je getoond hoe het leven was in Amsterdam in de 16e eeuw en dan vooral vanuit het oogpunt van een meesterschilder. Je leert er over de geschiedenis en de kunstwerken.
Zoals je ziet Amsterdam biedt vele mooie kansen en is niet in 1 dag ontdekt. Zoals meer wereldsteden. Kijk hieronder voor meer informatie over bovenstaande attracties
Meer informatie over het waterlooplein
Meer informatie over het Rembrandthuis