Valet parkeren

Wat is valet parkeren?

Valet parkeren is een aparte vorm van service binnen de parkeerbranche. Het wordt dan ook niet door alle bedrijven aangeboden. Valet parkeren houdt in dat uw auto wordt afgehaald en teruggebracht op Schiphol. Indien u gereserveerd heeft voor valet parkeren zal een medewerker van het bedrijf op de dag van vertrek en het juiste tijdstip klaarstaan op de afgesproken plek. Welke plek dit is verschilt per bedrijf. Bij Schiphol is dit over het algemeen bij de vertrekhal, maar informeer hierna voor aanvang van uw reis om misverstanden te voorkomen. Gebruikelijk is dat u van te voren een telefoonnummer krijgt die u kunt bellen bij terugkomst. Als u dan bent geland en uw bagage hebt ontvangen kunt u het nummer bellen en melden dat u klaar staat om huiswaarts te keren. De chauffeur zal u auto weer afleveren op afgesproken plek en u kunt uw reis vervolgen.

Waar kan ik Valet parkeren?

Rondom Schiphol kunt u gebruik maken van een aantal aanbieders die valet parkeren aanbieden. Op deze website is een handige zoekfunctie ingebouwd die alle aanbieders van valet service onderling kunt vergelijken. Dit gaat heel eenvoudig:

  • Kies op de homepage het aantal dagen of data die u reist
  • Vink onder de kolom van ‘aantal dagen’ het hokje ‘valet’ aan
  • Klik op ‘prijzen vergelijken’

Vervolgens krijgt u zeer overzichtelijk alle aanbieders van valet service op een rij. Ze staan momenteel gesorteerd op prijs. Dit betekend dat de goedkoopste aanbieder voor uw reisperiode bovenaan staat. U kunt er ook voor kiezen om de resultaten te sorteren op afstand of de klantwaardering. Wilt u gebruik maken van additionele services? Kijk dan goed welke aanbieder u kiest want dit is niet overal mogelijk.

Hoe duur is valet parkeren?

Onderling zit er prijsverschil in de bedrijven die de service bieden. Dit verschil zal samenhangen met een aantal factoren zoals bijvoorbeeld reistijd, wachttijden en overdekt parkeren. Voor Schiphol specifiek parkeert u uw auto al met Valet service voor minder als €65,- voor acht dagen. Maar voor de exacte prijs raden wij u aan om uw eigen vergelijking te maken, dit gaat zeer eenvoudig op de manier zoals hierboven beschreven.

Is valet parkeren altijd betrouwbaar?

De bedrijven die vermeld staan op deze website zijn in het verleden betrouwbaar en consequent gebleken. De genormeerde bedrijven zorgen voor ervaren chauffeurs die zeer verantwoordelijk met uw auto omgaan. Voor ervaringen van andere reizigers kunt u ook de recensies lezen op de website. De reviews worden onderaan de bedrijfspagina getoond.