Transport naar het vliegveld

De manier waarop je uiteindelijk op het vliegveld terecht komt, is afhankelijk van wat voor parkeerservice je af neemt. U kunt kiezen voor valet parking, maar u kunt ook op andere manieren uw auto parkeren. Alles over het transport naar het vliegveld vindt u hier.

Valet parking
Wanneer u kiest voor valet parking, dan rijdt u zelf naar het vliegveld toe. Hier wordt uw auto opgehaald door iemand van de organisatie waarbij u een parkeerplaats heeft geboekt. U geeft kort voor aankomst een seintje dat u er bijna bent, zodat deze persoon vast naar het vliegveld kan komen en u ongeveer tegelijkertijd arriveert. U kunt dan meteen uw auto bij deze persoon inleveren. Hiervoor vult u wat papieren in en geeft u de sleutel af. Binnen vijf minuten staat u op Schiphol. Bij het afhalen van de auto geldt hetzelfde. Wanneer u gearriveerd bent belt u even op. Bij de duurdere services is dit zelfs niet nodig en wordt de vlucht in de gaten gehouden. Vervolgens krijgt u uw sleutels terug, vult u wat papieren in en vijf minuten later bent u weer onderweg naar huis. Het ophalen en terugbrengen van de auto gebeurt meestal op de kiss & ride plaatsen voor de vertrekhal.

Shuttle service
Naast valet parkeren kunt u er ook voor kiezen om uw auto zelf af te leveren bij de parkeerplaats van de aanbieder. Soms moet u hier de sleutel inleveren, soms hoeft dat niet. Dat kunt u nakijken op de website van de aanbieder, maar duidelijkheid hierover vindt u ook in het vergelijkingsoverzicht op deze website. In dit geval wordt u naar het vliegveld gebracht door een busje van de aanbieder. Hoe snel u vervolgens op het vliegveld bent is afhankelijk van hoe lang u moet wachten op de shuttle service en hoe ver de parkeerplaats van Schiphol af ligt. Meestal bent u binnen enkele minuten op Schiphol. Hecht u veel waarde aan de tijd die het vergt om op Schiphol te komen? Vergelijk de aanbieders op deze website dan op afstand en lees de reviews die over deze aanbieders geschreven zijn. Hierin wordt vaak vermeld hoe tevreden mensen zijn over de reistijd naar Schiphol.

Parkeren op Schiphol
Een derde mogelijkheid is om uw auto te parkeren op Schiphol zelf. Schiphol biedt namelijk ook verschillende soorten parkeerservice aan. Bij Schiphol Smart Parking parkeert u bijvoorbeeld op P3. Het kan u een fijn gevoel geven om uw auto hier neer te kunnen zetten. Dit hoeft echter niet de snelste manier te zijn om op Schiphol te komen, omdat de parkeerplekken vaak relatief ver van de uiteindelijke terminals af liggen. Het kan zijn dat u met de shuttle service of met de valet parking service veel dichter bij de uiteindelijke vertreklocatie bent en dus sneller op de plaats van bestemming bent.