Is uw auto verzekerd wanneer u ergens parkeert?

Belangrijk is om te zeggen dat het parkeren bij een beveiligd parkeerterrein in de buurt van Schiphol in het overgrote deel van de gevallen gewoon goed gaat. Meestal zijn hier geen klachten over, zowel bij gebruikmaking van valet parking of als wanneer de auto door mensen zelf wordt geparkeerd. Maar een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje en er kan natuurlijk altijd iets gebeuren. Of uw auto in dat geval verzekerd is, is voor een groot deel afhankelijk van de verzekering van de organisatie en de voorwaarden. Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om van tevoren goed op de hoogte te zijn.

Lees de voorwaarden
Ten eerste is het belangrijk om de algemene voorwaarden van de organisatie waarbij u de auto wilt gaan parkeren heel goed door te lezen. Soms wordt hierin al duidelijk gemaakt hoe het zit met aansprakelijkheid op het moment dat er sprake is van enige vorm van schade aan uw auto. Is dit niet zo en kunt u niets vinden over verzekering of aansprakelijkheid op de website, dan is het goed om hierover contact op te nemen met de organisatie. Slim is om dit via e-mail te doen, zodat u het antwoord op papier hebt staan, mocht er iets met uw auto gebeuren op het moment dat u deze in de buurt van Schiphol geparkeerd heeft.

Zoek en lees veel verschillende reviews
Ten tweede is het een goed idee om heel veel reviews te lezen via internet. Zo kunt u zien hoe er door de verschillende bedrijven wordt gereageerd op het moment dat er wel sprake is van schade. Vooral de bedrijven waarbij het vaak mis gaat of die niet netjes reageren bij gebleken schade, worden veel genoemd in reviews. Door een beetje onderzoek te doen vooraf, kunt u zich dus een heleboel ellende besparen.

Zorg er zelf voor dat u een van de vele tevreden klanten wordt
Nogmaals, in de meeste gevallen verloopt het parkeren van de auto geheel zonder problemen. De aanbieders van parkeren nabij Schiphol hebben dan ook over het algemeen al vele klanten tevreden kunnen stellen. Zorg vooral dat u zelf van tevoren weet hoe het zit met verzekering en aansprakelijkheid en dat u uw auto bij een betrouwbare aanbieder achterlaat.