Hoe ga je naar Schiphol?

Geplaatst op

Hoe ga je naar Schiphol?
Wanneer je op vakantie gaat denk je niet als eerst aan de kosten van het parkeren, maar je kijkt naar de kosten van je vakantie. Alleen wanneer het bijna zover is om op vakantie te gaan dan denk je hoe gaan we heen. Hiervoor heb je een paar keuzes: heen gebracht worden, taxi, openbaar vervoer of je kiest ervoor om je auto te parkeren.

Gebracht worden.
Wanneer je in de positie bent om heen gebracht te worden lijkt dit natuurlijk op het eerste gezicht het voordeligst. Echter, wanneer je gaat kijken naar het totaal plaatje is het soms voordeliger om te kiezen voor openbaar vervoer of voor parkeren bij Schiphol. Wanneer je gebracht word moet de bestuurder voor vertrek heen en weer rijden. Wanneer je weer terug komt van je reis zal de bestuurder weer dezelfde rit moeten maken. Wanneer je bijvoorbeeld uit Groningen moet komen is dat een enkele reis van 195 km, wanneer je er voor kiest om gebracht te worden betekent dit dat de chauffeur in totaal 780 km moet rijden wat gemiddeld neer komt op €86,27 aan brandstof. Dit zou betekenen als je er voor kiest om te parkeren dat je de helft minder hoeft te rijden en dan de totale kosten aan brandstof €43,10 kost. Als je dan kijkt op de website Parkerenvliegveldschiphol.nl en ziet dat je voor minder dan €40 al een week parkeert om één van de alternatieve parkeerterreinen rondom Schiphol.

Openbaar Vervoer.
Een goed alternatief voor het vervoer naar Schiphol is om te kiezen voor het openbaarvervoer. Vanuit het hele land is Schiphol goed te bereiken via te trein, dit dankzij het treinstation wat onder het vliegveld is gelegen. Echter, er zijn ook een aantal nadelen aan het openbaar vervoer, namelijk wanneer je veel bagage meeneemt, of je bent met aantal personen waardoor je in totaal best veel geld kwijt kan zijn aan de kosten voor de trein en bus. Als je nagaat dat je voor een enkel treinkaartje vanaf Groningen naar Schiphol €25,70 betaald, wat er op neer komt dat je voor een retourtje €51,40 per persoon betaalt. Wanneer je dus met meerdere personen bent kunnen de kosten dus aardig oplopen. Om goedkoper te reizen zijn er ook leuke acties van de NS, bijvoorbeeld de actie die te krijgen is bij Blokker. Met deze actie betaald je ongeveer €14 euro voor een enkeltje naar Schiphol. Dit kan je dus een hoop geld besparen voor het reizen naar Schiphol. Een groot voordeel van het reizen met het openbaarvervoer is dat je nergens naar hoeft te kijken en zo kan uitstappen op Schiphol. Hieronder vind je de tijd die je ongeveer kwijt bent per bestemming.
Gemiddelde reisafstanden van/naar Schiphol

Stad Reistijd Stad Reistijd
Amsterdam 0:15 Haarlem 0:40
Apeldoorn 1:12 Leeuwarden 2:34
Arnhem 1:16 Leiden 0:20
Assen 2:13 Maastricht 2:41
Breda 1:49 Nijmegen 1:45
Den Bosch 1:18 Roosendaal 1:26
Den Haag 0:30 Rotterdam 1:00
Deventer 1:26 Sittard 2:25
Doetinchem 2:01 Tilburg 1:31
Ede/Wageningen 1:02 Utrecht 0:50
Eindhoven 1:32 Venlo 2:09
Enschede 2:09 Vlissingen 2:20
Groningen 2:22 Zwolle 1:44

Met de Taxi naar Schiphol.
Je kan er ook voor kiezen op met de taxi naar Schiphol te reizen. Dit natuurlijk heel ontspannen op reis gaan. Je hoeft zelf niet te rijden je word voor de terminal afgezet. Een nadeel van het reizen met de taxi is natuurlijk de prijs. Echter wanneer je met een grote groep gaat kan het ook beste meevallen wat je kwijt bent voor de taxi. Er zijn ook een aantal Taxi bedrijven die het mogelijk maken om met andere mensen mee te rijden en waardoor je de taxi kosten kan delen. Als je er voor kiest om alleen met de taxi gaat ben je ongeveer €175 kwijt voor een taxi van Groningen naar Schiphol.

Parkeren bij Schiphol.
De meeste mensen die op vakantie gaan kiezen er voor om de auto te parkeren bij Schiphol. Dit is natuurlijk het alle makkelijkste, je bent niemand tot last en je beslist zelf hoe laat je vertrekt en wanneer je weer naar huis wilt rijden. Echter zijn er verschillende plekken waar je kunt parkeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen op vlak bij de terminal te parkeren waardoor je auto op een loopafstand staat. Maar er zijn ook goedkopere alternatieve bij Schiphol zelf zo kun je er voor kiezen om je auto bij Schiphol smart parking te parkeren. Dit is op steenworp afstand van Schiphol en je kunt gratis gebruik maken van de shuttle verbinding tussen het parkeer terrein en het vliegveld zelf. Echter zijn er de laatste jaren een hoop alternatieven bij gekomen. Zelfstandige ondernemers die tegen een goedkoper tarief aanbieden op je auto bij hun te parkeren. Op deze manier kun je wel heel goedkoop parkeren wanneer je op reis gaat. Een voorbeeld hiervan is dat je auto al €30 euro een weekend parkeren bij een van de parkeer aanbieders. Wanneer je er dus voor kiest om met de auto te gaan loont het dus om even te kijken waar je het goedkoopst je auto kunt parkeren.