Dient u vooraf te betalen?

Er zijn uiteraard een aantal praktische zaken waar u van tevoren goed van op de hoogte wilt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de betalingsmogelijkheden. Is het verplicht om van tevoren te betalen?

In de meeste gevallen betaalt u bij reservering
Bij de meeste aanbieders dient u vooraf een plaats te reserveren op de parkeerplaats. Zeker wanneer het gaat om valet parkeren. In de meeste gevallen dient u dan ook vooraf, wanneer u uw reservering plaatst, te betalen per iDeal of creditcard. Zo weet het bedrijf dat de parkeerservice aanbiedt ook zeker dat het om een serieuze reservering gaat en dat de plaats niet wordt vastgehouden voor iemand die uiteindelijk simpelweg niet komt opdagen. Vooraf betalen is ook het meest handig voor uzelf, want dan is alles van tevoren geregeld en hoeft u alleen nog maar uw auto te parkeren en wat formulieren in te vullen. U hebt dan verder geen gedoe meer op het moment dat u naar het vliegtuig toe moet. Online betalen is altijd veilig en betrouwbaar.

Soms is betalen bij aankomst mogelijk
Bij sommige aanbieders is het echter ook mogelijk om te betalen bij aankomst. Zelfs bij valet parking kunt u in sommige gevallen betalen bij de medewerker wanneer uw auto wordt opgehaald. Kijk goed op de website van de aanbieder om te zien of dit mogelijk is en welke betalingsvormen worden gehanteerd. Ook wanneer u niet vooraf reserveert, zoals bijvoorbeeld mogelijk is bij Schiphol Smart Parking, is er natuurlijk de optie om bij aankomst te betalen.

Annuleren terwijl u al betaald hebt
Soms is het noodzakelijk om een reservering die u hebt geplaatst te annuleren. Het geeft natuurlijk een vervelend gevoel om van tevoren te betalen, terwijl u nog geen gebruik heeft gemaakt van de dienst. Toch vormt dit ook bij annulering geen probleem. In de meeste gevallen heeft u uw geld na annuleren binnen enkele dagen op uw rekening staan, mits het gaat om een legitieme reservering. Bijna alle aanbieders hanteren een termijn van 24 tot 48 voor de afgesproken tijd waarop u uiterlijk uw dienst geannuleerd dient te hebben. Annuleert u korter van tevoren, dan kan het zijn dat het geld niet wordt teruggestort. Hierover wordt echter duidelijk gecommuniceerd door de organisaties.