7 tips voor een stressvrije vakantie

Geplaatst op

We kennen het allemaal. Het grote moment waar je maanden naar hebt uitgekeken is daar. Eindelijk even geen zorgen en complete ontspanning, of toch niet? Je komt er namelijk last minute achter dat je beste vriend niet meer op je kat kan passen. En dat niet alleen, je was helemaal vergeten dat je niet gratis kunt reizen met je studenten OV tussen 16 juli en 16 augustus. “De volgende keer regel ik het allemaal op tijd”, denk je dan bij jezelf. Goed voornemen, maar hoe ga je daar precies voor zorgen? Wij hebben een checklist voor je gemaakt van 7 zaken die je geregeld MOET hebben voordat je op vakantie gaat.

1: Paspoort en belangrijkste documenten

Zonder kan je natuurlijk niet op vakantie. Denk aan je paspoort (en een kopie daarvan), visa, rijbewijs, reserveringsbevestiging van je hotel en een lijst met nummers waar je naartoe kan bellen in geval van nood.

2: Koffer toch te zwaar…

Weet wat de afmetingen zijn van je koffer en hoe zwaar die mag zijn. Pak daarnaast al je spullen tijdig in. Niets is zo vervelend als de nacht voordat je moet vliegen alles opnieuw in te moeten pakken.

3: Hoe kom je op het vliegveld?

Dit kan uiteraard op meerdere manieren. Met het openbaar vervoer is handig, maar kan tegenvallen als je met zware koffers reist. Met de auto is ook prima, maar kan gepaard gaan met hoge parkeerkosten. Voor wie via Schiphol vliegt is een Schipholtaxi DE oplossing. Deze taxiservice haalt jou bij je huis op en zet je bij je vertrekhal weer af. Met een Schipholtaxi ben je 70% voordeliger uit dan bij reguliere taxicentrales. Verder komen er geen verborgen kosten overheen, zijn de tarieven inclusief 6% btw en gelden ze 24/7.

4: Bespaar jezelf hoofdpijn: reis verzekerd

Ziek zijn, materiële schade, vluchtvertraging, gestolen bagage en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een manier om hier voorbereid op te zijn: regel tijdig je (doorlopende) reisverzekering!

5: Heb je reisgeld op orde

Hiermee wachten tot het moment dat je het vliegveld uitloopt kan leiden tot het wisselen van je geld tegen een slechte koers. Regel het daarom van tevoren. Dit kan het best online via sites als GWK Travelex, waar je gemakkelijk vreemde valuta’s kunt bestellen.

6: Jouw trouwe viervoeter in goede handen

Te laat op zoek gaan naar een oppas voor je huisdier(en) kan tot gevolg hebben dat je je vakantie moet annuleren. Je bent hiermee nou eenmaal afhankelijk van anderen. Vooral rondom vakantieperiodes kan het vinden van een oppas lastiger blijken dan gedacht. Regel het daarom tijdig!

7: Vergeet niet je huiswerk te maken

Tot slot is het natuurlijk cruciaal om zelf online te onderzoeken wat je allemaal kan en wil zien. Beperk jezelf niet door afhankelijk te zijn van reisorganisaties of door in het hotel je opties te moeten overwegen. Ga en sta waar jij wil!

Stressvrij op reis

Een goede voorbereiding is het halve werk, zoals ze dat zo mooi zeggen. Stress en vakantie horen niet samen te gaan. Zorg er daarom voor dat je deze 7 punten geregeld hebt VOORDAT je vakantie van start gaat. Maak er een gewoonte van, zodat jij voortaan onbezorgd optimaal kunt genieten van je welverdiende vakantie!